Nieuws

Op woensdag 27 september komt de leeskring van de bib weer uit de startblokken met het boek 'Dagen van verlating' geschreven door de populaire Italiaanse schrijfster Elena Ferrante.

Heb je zin om mee te lezen? Het boek ligt nu op je te wachten in de bib. Hopelijk kom je dan op 27 september ook meepraten over het werk. We verzamelen tegen 20 uur in de Gouden Zaal van De Lettertuin.

't Is nog even luilekker genieten van de zomervakantie, maar in september is het weer zover: dan begint het verhalenatelier aan een nieuw seizoen. Het wordt weer spannend, grappig en interessant!

Acteur Bert Vanniewenhuyse bijt de spits af. Op zaterdag 2 september van 10.30u tot 12.00u vertelt en speelt hij Het verhaal van Lia. Kinderen van 5 tot 9 jaar zijn welkom. Gratis.

De bib zoekt dringend vrijwilligers die af en toe kunnen voorlezen. Om een beetje beslagen ten ijs te komen, biedt de bib vooraf twee voorbereidingssessies aan: op zaterdag 30/09 en 21/10 van 9.00u tot 13.00u.

Het eerste infomoment draait rond de vraag 'hoe kies je een goed boek', de tweede workshop focust op het voorlezen zelf: hoe doe je dat eigenlijk?

Nog even en dan duiken duizenden jongeren weer met de neus in de boeken. In de blokperiode kunnen leerlingen en studenten komen studeren op een rustige plek in de bib.

Onze stille ruimte zal open zijn:
maandag van 9u tot 20u
dindag, woensdag en donderdag van 9u tot 18u
zaterdag van 9u tot 13u

Wie vooraf inschrijft, is zeker van een studeerplekje. Wie niet inschrijft, loopt het risico dat hij of zij niet meer in de bib terecht kan. De plaatsen zijn beperkt!

Op woensdag 17 mei van 20.00u tot 22.00u

We bespreken die avond 'Mijn naam is Nadra' geschreven door Elle van Rijn. 't Is het verhaal van het Nederlandse meisje Bertha Hertogh. In 1942 wordt ze geadopteerd door een Maleisische vrouw, maar acht jaar later eist haar biologische vader Bertha, die intussen Nadra heet, weer op.