Nieuws

In de bib en ook in de leestuin wonen een heleboel beestjes. Die kun je ontdekken en leren kennen tijdens een zoektocht die uitgestippeld is voor kinderen en hun (groot)ouders (of voor kinderen alleen als ze al goed kunnen lezen). De zoektocht volgt een boekje dat je aan de balie kan afhalen. Daar krijg je ook een potlood om de correcte antwoorden op de vragen aan te vinken.

Op donderdag 3 mei om 14u pakt Walter Van Rensbergen, VUB-professor astrofysica, in de bib uit met 'Stêre, zeen, uuren en veule', een ludieke lezing over sterrenkunde in het onvervalst Brussels. Wist je al dat een man van 80 kilo nog maar 14 kilo weegt op de maan? En dat een 'zwet gat' zoveel leuker klinkt in het Brussels?

Na de lezing wordt iedereen getrakteerd op koffie en taart.

We zijn alweer toe aan het laatste leeskringmoment van het seizoen. Op woensdag 25 april (20u tot 22u) ligt de roman 'Wil' op onze tafel. In dat bekroonde werk van Jeroen Olyslaegers woedt de oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet zich ook zien te redden als hulpagent.

Maak de piraat in je wakker met onze Start to Rum tasting! Op vrijdag 20 april om 19.30u in Bibliotheek De Lettertuin.
Rumkenner Stijn stelt een zestal overheerlijke rums voor en die voeren je mee naar een wereld vol piraten, zeeslangen en tropische stranden.
Leer het verschil proeven tussen 'rum agricole' en 'rum traditionnel' en ga mee op ontdekkingstocht langs de rumeilanden Barbados, Jamaica, Cuba en Trinidad.

zaterdag 21 april - 10.30u tot 12.00u - 5 tot 9 jaar

Hilde Rogge tovert Joris uit haar verhalenkoffertje.
Joris is een kleine, verstrooide professor die op een boerderij woont. Daar kan hij naar hartenlust experimenteren met vanalles en nog wat. Op een dag is hij alleen thuis en dan gebeurt er iets heel vreemds. Iedereen raakt in de war, behalve...

Info en inschrijven: bibdelettertuin@gmail.com of 02/ 773 18 80