Nieuws

Vrijdag 17 november om 19.30u in bib De Lettertuin, Grote Prijzenlaan 63, 1150 Sint-Pieters-Woluwe.

Zes overheerlijke whisky's proeven en tegelijk verdwalen in de Schotse geschiedenis: een verhaal van een trots volk en zijn lange strijd voor identiteit en onafhankelijkheid. Whisky, boeken en films maken die avond alles duidelijk. Het wordt dus een moment waarop geschiedenis geen droge materie blijft! Schol! Of zoals de Schotten zeggen: Slaìnthe!

Woensdag 22 november van 14.00u tot 16.00u.

Je kinderen spreken al Nederlands en jij wil het graag leren of oefenen? Kom dan een keer gratis Nederlands uitproberen in onze bibliotheek, Grote Prijzenlaan 63, 1150 SPW!

Tijdens een conversatietafel oefen je je Nederlands. Je leert andere ouders kennen en je praat over verschillende thema’s. Je krijgt een rondleiding door de bib en veel informatie over boeken voor kinderen, jongeren en natuurlijk… jezelf!

Op 25 november doet de bib weer mee aan Brussels reads aloud.

Deze keer lezen we hetzelfde verhaal in het Nederlands en het Spaans. Leo en de zon of Leo y el sol is geschreven door Elisenda Cervelló Jager. Zij zal het boek zelf voorlezen in het Spaans. Na het verhaal gaan we ook nog aan de slag met schaar, papier, potloden, lijm...

Voor kinderen van 5 tot 9 jaar. GRATIS!

Info en inschrijven: bibdelettertun@gmail.com of 02 /773 18 80

De bib is uitzonderlijk open op vrijdag en dan ook nog 's avonds!

Op 24 november zetten we van 18 tot 22u helemaal in op leesplezier!

Joke Van Leeuwen komt naar De Lettertuin. Tussen 18.30u en 19u laat ze kinderen vanaf 6 jaar genieten van grappige en eigenzinnige verhalen. Van 20 tot 21u brengt van Leeuwen een lichtvoetige conference voor volwassenen. Aansluitend kan je met leeskring Het Ezelsoor vragen stellen over haar boek 'Feest van het begin'.

Op donderdag 23 november van 14u tot 15.30u kan je in de bib het verschil komen proeven tussen donkere, fruitige chocolade uit Venezuela en de subtiele, rokerige nasmaak van de Indonesische variant. In het chocolade proefatelier ontdek je hoe chocolade gemaakt wordt, van verse cacaobonen tot het eindresultaat: chocoladerepen waarvan je zal watertanden.